Kuka minä olen?

07/12/2016

Häissä useasti kysytään, kuinka minusta tuli hääkuvaaja. Tarina taitaa olla aika perinteinen; olen aina rakastanut suuresti valokuvausta, intihimoisesti harrastanut sitä vanhalla järkkärilläni, mutta en koskaan ollut kuvannut tai osannut edes unelmoida häiden kuvaamisesta. 

Olin kauan pitänyt blogia epäsäännöllisen säännöllisesti, kuvannut sinne materiaalia luonnosta, ystävistä, perheestä ja matkustelusta. Nautin kirjoittamisesta ja hetkien, kokemusten sekä tarinoiden jakamisesta. Blogi oli paikka, jossa sain toteuttaa itseäni visuaalisesti ja sitähän minä rakastin.
 

Elokuussa 2015 olimme viettämässä kesälomaa perheeni kanssa, kun ystäväni laittoi minulle viestiä. He olivat miehensä kanssa päättäneet, että haluavat minut ikuistamaan päivää, kun he sanovat toisilleen tahdon kesällä 2016. Ensimmäinen ajatus mielessäni oli: "Vau. Mutta ehei." Muistan vielä naurahtaneeni perään, että enhän minä nyt kenenkään hääpäivää voisi dokumentoida. Ei minulla ollut laitteita tai osaamista siihen. 

Ajatus seilasi päässäni koko lomaviikon ja lopulta pienen suostuttelun jälkeen suostuin ystäväpariskuntani pyyntöön. Tulisin kuvaamaan heidän ikimuistoisen hääpäivän elokuussa 2016. Eli tasan vuotta myöhemmin.

 

Päätös johti kaluston päivittämiseen ja ilmoitukseen Facebookin ihmeellisessä maailmassa. Jaoin seinälläni pyynnön päästä ikuistamaan muutamat häät, jotta oma taitoni ja kokemukseni häiden dokumentoinnista karttuisi. Ilokseni sain olla osana neljän kauniin parin hääpäivää ja siitä se rakkaus hääkuvaukseen syntyi. Ihan ensimmäisestä hääkuvauksesta lähtien olin myynyt sydämeni hääkuvaukselle, hääpäivän tunnelataukselle, kaikelle sille rakkaudelle ja aidoille hetkille, joita päivä mukanaan toi. 

Näiden neljän hääpäivän jälkeen kalenteri alkoi täyttyä hääkuvauksista ja sähköpostiin plimahteli kyselyitä. Oli aika hypätä uuteen, tuntemattomaan ja jännittävään ja niin minusta tuli yrittäjä valokuvaajana, jossa olen unelma-ammatissani.

 

Jokainen hääpäivä on erilainen ja aivan ihana juuri sellaisenaan, hääparin näköisenä. Omia lempparihetkiäni hääpäivässä ovat ehdottomasti First Look- kuvaus tai se hetki, kun morsiamen ja sulhasen katseet kohtaavat ensimmäisen kerran kirkossa sekä häätanssi/valssi. Näissä hetkissä pari usein uppoutuu omaan rakkauskuplaansa ja kuvat täynnä aitoja tunteita on taattu ♥ 

 

Hääpäivänä haluan sulautua vieraiden joukkoon, elää ikimuistoisia hetkiä kanssanne ja tallentaa kaikki parhaat hetket kuviksi, joihin teidän on ihana palata jälkeenpäin. Rakastan hääpäivän tunnelmaa, aitoa iloa ja sen yllätyksellisyyttä ja siksi jaankin päivän kanssanne mieluiten aamusta illan pikkutunneille saakka. 

Kahden kameran ja kuvien takana häärää 27-vuotias onnellinen äiti ja avopuoliso. Ulkona lenkillä hihnan päässä heiluu perheemme nuorin vahvistus, saksanpaimenkoiramme Koda. Valokuvaajana olen intohimoinen ja tyyliäni voisi kuvailla hempeäksi ja raikkaaksi, ripauksella kontrastia. Haluan kuvistani paistavan aidot tunteet, joita ei tarvitse pukea sanoiksi. Haluan kuviini ikuistaa ohikiitäviä hetkiä, joihin palaamalla kaikki tunteet ja muistot palaavat elävänä mieleen.

 

Kuten esittelyssäkin lukee, rakastan aamukahvia, lämpimiä villasukkia ja luonnonvaloa. Kotona minulla on lähes aina villasukat jalassa ja kylmää kahvia kupissa, joka onkin tavaramerkkini ja yleinen huumorinaihe lähipiirissä. Olen koulutukseltani personal trainer, kuten miehenikin, ja yllätyksenä tuskin tulee, jos kertoo meidän rakastavan liikuntaa. Itse hieman valikoivasti, eikä esimerkiksi murtomaahiihto kuulu suosikkilajeihini, vaikka Levin latuja vuosittain kulutankin. Suunnistus ei myöskään ole vahvuuteni, vaan luotan mielummin nykyteknologian mahdollistamaan GPS:ään, jotta löydän kuvauspaikalta toiselle. 

 

Suuria intohimojani valokuvauksen lisäksi ovat matkustelu, musiikki ja sisustus, rikossarjoja unohtamatta! Rakastan perheen ja ystävien kanssa puuhastelua ja ehkä myös siksi olenkin myynyt sieluni hääkuvaukselle; siinä yhdistyvät nuo molemmat, vieläpä isossa ja onnellisessa muodossa, suurilla tunteilla maustettuna ♥

Share on Facebook
Please reload