Moments to memories.

24/11/2016

 

Lämpimästi tervetuloa uudistetuille kotisivuilleni! Ihanaa, kun olet löytänyt tänne. Pienen pintaremontin lisäksi kotisivuilleni on ilmestynyt tämä blogi. Täällä toivottavasti tutustut lisää kuvaustyylini ja tapaani ikuistaa ohikiitäviä hetkiä kauniiksi muistoiksi, jotka säilyvät vuosikymmeneltä toiselle.

 

Kuvaan enimmäkseen häitä ja suurimman osan sydämestäni olenkin menettänyt hääkuvaukselle. Hääpäivä on aina merkityksellinen päivä niin hääparille, vieraille kuin myös, kieltämättä valokuvaajalle. Itse koen aina suurta ylpeyttä, onnea ja innostusta, kun saan ikuistaa kuviksi jonkun parin ikimuistoisen päivän. Päivä on täynnä riemua, suuria tunteita ja jännitystä. Eikä niiltä suurilta tunteilta välty edes kuvaaja.

 

Joskus ystäväni kysyi herkistynkö koskaan itse asiakkaideni häissä. Valehtelisin, jos väittäisin, että en. Välillä silmäkulmaan tirahtaa onnenkyynel kun morsian kävelee alttarille, tai kun kaaso pitää järisyttävän upean puheen tai kun tunnelmallisen häävalssin askeleet liukuvat tanssilattialla. Omasta mielestäni on aivan ihanaa saada eläytyä hääpäivän tunteisiin ja tunnelmaan samalla tehden itselle niin rakasta ja onnellista työtä. Eikö tirauttelu sitten häiritse kuvaamista? Once heard: "Ammattilaisen tunnistaa siitä, että hän pystyy jatkamaan kuvaamista tirauttelusta huolimatta". Ja tämä tunteiden kirjo, se on tämän työn suola.
 

Kuten muissakin kuvauksissa, mutta erityisesti hääkuvauksessa hetket menevät todella suurella vauhdilla ohi. Hääparista usein tuntuu aamusta iltaan, kuin istuisivat pikamatkan idän pikajunassa ja viikkoja häiden jälkeen hääpäivä tuntuu vain hämärältä ja sumuiselta muistolta. Onnelliselta ja rakkaudentäyteiseltä muistolta, mutta koska se oli niin nopeasti ohi ja hetkessä eli niin täysillä, muistot vaihtuvat sumuun, josta ei osaa eritellä oikein mitään.

 

Tässä kohtaa mikään ei ole niin hienoa ja mahtavaa, kuin lähettää valmistuneet hääkuvat kohti uutta ja lopullista kotia. Mielestäni on aivan ihanaa, kun hääpari jälkeenpäin kertoo, että viettivät yhdessä iltaa isolla porukalla läheisten ja ystävien kanssa ja tv-ruudulta pyöri iso läjä onnellisia ja kauniita muistoja. Muistoja joihin voi palata uudelleen. Muistoja, jotka saavat samanlaisen kutkuttavan tunteen mahanpohjaan, kuin ainutlaatuinen hääpäivä. Muistoja, jotka nostavat hymyn huulille, lämpimän tunteen sisälle ja ilon kyyneleet poskille. Ne on niitä hetkiä, kun mun sähköpostiin plimahtaa viesti täynnä kauniita sanoja ja sillä hetkellä mä tiedän, että olen onnistunut työssäni. Onnistunut siinä, jota mä rakastan tehdä; valokuvata "moments to memories".

Share on Facebook
Please reload