Kauniin syysillan perhekuvaukset

21/02/2018

Onnea ja suurta rakkautta on perhe, jossa jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Omanlaisensa, silti yhtä tärkeä, rakastettava ja ainutlaatuinen. Nämä ainutlaatuiset piirteet, katseet, kosketukset, naurut ja yhteiset jutut tekevät jokaisesta perheestä ikuistamisen arvoisen. Tällä periaatteella lähdimme ikuistamaan tätä kolmihenkistä tiimiä, joka kamerani eteen tuli viime syksynä auringon laskiessa.

Vähän tätä pientä miestä jännitti ja kuvauksen aikana oli suuri halipula, mutta hän oli parhaimmillaan juuri tuollaisena. Näistäkin kuvista huokuu hänen ainutlaatuinen persoona. Hieman mietiskelevä, mutta niin suloinen, pikkuisen pohdiskelevalla mutruilmeellään. Lapsen ei kuulu eikä pidä olla kuvauksessa nauravainen, iloinen tai hymyileväinen. Hän saa olla sinä hetkenä juuri sellainen kuin on ja se on muisto parhaimmillaan sellaisena. Mielestäni kaikki piirteet ovat ainutlaatuisia ja arvokkaita, varsinkin myöhemmin, kun niitä ei enää itse muista.

Pienet ilmeet, eleet ja kulmien kurtistukset ovat kaikilla erilaiset ja se tekeekin jokaisesta lapsesta niin ainutlaatuisen kuvattavan. Naurut ja hymyt ovat tervetulleita tottakai, mutta parhaimmillaan aitoina ja välittöminä, ei väkisin yritettynä. Kuvaus on jännittävä tilanne pienelle ja häntä voi aina rohkaista temmeltämään, halimaan, kokeilemaan ja tutkimaan. Itse kannustan lapsia miljöökuvauksessa aina seikkailemaan ja rohkeasti liikkumaan. Tällöin he ovat elementissään uteliaina ja innostuneina sekä helpoiten unohtavat kameran läsnäolon. Lopputuloksena aidot, teidän lapsenne (ja perheenne) näköiset kuvat, juuri niin iloisina tai mutruhuulisina, kuin hän sen ikäisenä oli. Arvokkaana, omana itsenään.

Share on Facebook
Please reload